Циклон връща зимата, уикенд със сняг

OFFNews 10 февруари 2018 в 07:17 124936 0

Зимата се завръща днес за кратко, средиземноморски циклон носи облаци, валежи и вятър. Възможни са и навявания от сняг. 

Най-силно влошаване на времето се очаква тази нощ.

Максималните температури днес ще са между 5 и 10 градуса. Валежите ще продължат и утре, в Дунавската равнина и високите полета на Западна България ще се образува нова снежна покривка. Температурите ще са между 0 и 5 градуса. 

В източните райони вятърът ще се усили, но в началото на следващата седмица ще отслабне. Облачността ще се задържи предимно значителна, ще има и превалявания, но по-слаби и само на отделни места в страната. 

Шофьорите, на които им предстои пътуване, да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на "Пътна полиция". Блокирането на движението от автомобили, които не са с подходящи гуми, затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори, напомнят от АПИ.

От МВР също препоръчаха да не се тръгва на път, а ако това е наложително, водачите да имат достатъчно гориво, въже, фенерче и топли дрехи. Друг съвет е да се кара по първокласни пътища, защото те се почистват с предимство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови