ЦИК отказа среща на президента

OFFNews 25 октомври 2021 в 20:02 3218 0

Снимка БНР

ЦИК отказа да иде на среща, организирана от администрацията на президента, на която утре трябва да се обсъдят актуални въпроси за предстоящите на 14 ноември избори в ситуация на пандемия от COVID-19.

На нея покана са получили още представители на Министерството на здравеопазването, МВнР, ДАНС, Националното сдружение на общините и фирмата "Информационно обслужване".

Секретарят на комисията Севинч Солакова обаче възрази, че не може да се провежда среща на "Дондуков" 2 по изборни въпроси. Солакова получи подкрепа от Георги Баханов. 

"Считам, че не е коректно и нормално да се провежда такава среща в президентството и то по покана на президента, който е и кандидат за президент", обясни Баханов, цитиран от БНР.

И допълни, че срещи на ЦИК с Министерството на външните работи, ДАНС и "Информационно обслужване" и без това се провеждат.

ЦИК вече е поканила на среща и здравния министър, и държавния здравен инспектор по темата за усложнената ситуация с пандемията и изборния процес.

Зам.-шефът на комисията Димитър Димитров пък обясни отказа с предварително планирана среща на ЦИК по това време с мисията на наблюдателите на изборите от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа.

"Тя е само един час преди това, те ще дойдат тук, за да ни видят. Няма как за десет минутки да се мернем, да помахаме и да тръгнем на друга среща", посочи Димитров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика