Цял вход се напълни с плъхове и хлебарки заради събираща отпадъци болна жена. Институциите вдигат рамене

OFFNews Последна промяна на 07 февруари 2020 в 11:05 2243 1

Цял вход се напълни с плъхове и хлебарки заради жена, която събира отпадъци в апартамента си. Отчаяни от невъзможността да се справят с проблема и категоричния отказ на жената да спре да трупа боклук принудил съседите да се обърнат към медиите за помощ, разказва bTV.

Те първо сигнализирали институциите многократно, но това не помогнало. Полиция, пожарна и здравна инспекция вдигат рамене и твърдят, че хората сами трябва да решат проблема.

Блокът се намира в Пловдив на ул. "Димитър Талев", а жената живее в него от 30 години.

Във входа се носи неприятна миризма, идваща от апартамента на жената - Николина Стоянова, и дъщеря ѝ Кремена. Николина не желае да разговаря. Видимо и двете имат нужда от медицинска помощ.

Проблемът не е от вчера, а от години.

Съседите подали три жалби до кметството на район "Южен" от 2014 до 2019 г. Наели и адвокат, който им дава надежда - казва, че властите имат основание да се намесят, защото в това си състояние апартаментът на Николина и дъщеря ѝ е пожароопасен. Той трябва да бъде изчистен и дезинфекциран, така всички във входа биха живели без постоянния риск от пожар.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15508

1

Бухльо

07.02 2020 в 11:36

Този вид проблеми са трудни за решаване, заради две причини:

1. Законът за етажната собственост е оставил съседите от един блок / вход сами да се организират, да спазят сложни за обикновените хора процедури по свикване и документиране на общо събрание, а ако трябва да я извадят от блока - и по завеждането на дело (защото колкото и да е луда, тя ще обжалва такова решение).
2. А у нас хората нямат култура на общност - да се сдружат, да се организират и дълго време да провеждат нужните действия в съгласие помежду си. Всеки е сам за себе си.

Кой е крив - държавата (законът) или хората...ами то ние хората сме държавата.