ЦГМ предлага билет за 30 и 60 минути в столичния транспорт

Нова пластика на картите за трамваи, тролеи и автобуси ще се зарежда онлайн, за пътуване ще се плаща и с банкова карта

OFFNews 10 май 2021 в 16:50 4843 0

Билет за градския транспорт в София за 30 минути и за 1 час, като през това време могат да се сменят неограничен брой превозни средства, предлага ЦГМ. Новата методика за таксуване - за време, ще бъде внесена в Столичния общински съвет в понеделник, 17 май. 

Това обяви директорът на Центъра за градска мобилност Димитър Дилчев, който днес показа нова пластика на карта за градския транспорт, която ще може да се зарежда онлайн от утре през уеб портала на ЦГМ. Също от утре стартира и безконтактното разплащане с дебитни или кредитни карти в наземния градски транспорт.

Нововъведенията от тикет системата засега ще действат само в наземния транспорт. Дилчев уточни, че метрото също е интегрирано в системата и картите ще работят и там, но след няколко месеца.

Новите пластики от седмица се издават на касите на ЦГМ и от утре в 24-те пункта на ЦГМ в София, на всеки който му изтича картата може да я подмени с нова пластика. Старите пластики също са валидни и процесът по подмяната ще продължи година, обясни Дилчев.

От въвеждането на MPASS до момента са използвани 100 000 еднократни билета и 67 000 дневни карти, които са част от електронизираната система на градсикя транспорт, обясни той. 

По думите му новата тикет система ще бъде изплатена през 2028 г. и по договор струва 83 млн. лв. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!