Центърът на бесарабските българи и БЧК с кампании в подкрепа за Украйна

OFFNews 27 февруари 2022 в 15:55 2279 0

Снимка Facebook/БЧК

Центърът на бесарабските българи в България и Българският червен кръст стартираха кампании за набиране на материални дарения в подкрепа на населението в Украйна.

От Центъра на бесарабските българи съобщиха във Фейсбук, че събират дрехи за мъже - бельо, панталони, фланелки пуловери, шапки, шалове и ръкавици.

Оттам допълват, че са необходими и превързочни материали, индивидуални аптечки, както и медикаменти.

Адресите, на които се събират дарения, са ул. "Цар Калоян" 8, ет.М, офис 3 и кв. Витоша, ул. "Константин Петканов" 6, сутерен.

От БЧК също започнаха кампания за набиране на дарения. От там съобщават, че най-неотложни са нови мъжки, дамски и детски дрехи и обувки (с етикет на производителя), спално бельо, топли завивки и хигиенни материали.

Даренията ще бъдат приемани в областните структури на БЧК в страната (адресите и телефоните на всички областни организации можете да видите на сайта https://www.redcross.bg/contacts/contact2), а за София – в централната сграда на организацията на бул. "Джеймс Баучър" N76.

​От Червения кръст се обръщат към  български фирми-производители за съпричастност към пострадалите, като ги призовава да подкрепят кампанията с палатки, отоплителни уреди за палатки, фенери, батерии и генератори.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови