Тази нощ изтича забраната за влизане на автомобили в страната през Турция

OFFNews 26 април 2020 в 17:56 2599 0

От полунощ отпада временната забрана за влизане на територията на България на лица и пътни превозни средства през граничните пунктове с Турция.

Забраната важеше за следните граничните контролно-пропускателни пунктове: Лесово – Хамзабейли, Капитан Андреево – Капъкуле, Малко Търново.

Тя беше въведена на 24 април - първия ден от свещения за мюсюлманите месец Рамазан.

Мярката целеше да се предотврати движението на автобуси и лични автомобили от Турция към България в началото на празничните дни. Изключенията са за тежкотоварни автомобили, превозни средства със специален режим на движение, автомобили, превозващи хора, които се нуждаят от лечение, както и автомобили, изпълняващи хуманитарни мисии.

"Отправихме предупреждение към българите да не пътуват при своите роднини в страната или чужбина преди Великденските празници. Сега отново го правим и в началото на Рамазана. Дори след отпадането на забраната гражданите, пътуващи между България и Турция, ще бъдат поставяни под карантина във всяка от двете държави при всяко преминаване на границата", заяви тогава вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови