Тази година бърз, догодина - високоскоростен влак

OFFNews 15 май 2016 в 15:20 6075 7

Вижте какво остава зад нас и ми посочете някой друг - да дойде да спори с мен какво е направил през своето управление. Благодарение на изключително добрата работа в събираемостта - в битката с контрабандата и корупцията милиардите се събраха повече - непрекъснато се строи - мостове, пречиствателни станции, магистрали, жп линии. Кога сме си мечтали в България да се разминават високоскоростни жп линии с високоскоростни магистрали като тук, откъдето минахме преди малко.

С тези думи премиерът Борисов откри електрифицираните железопътни отсечки Димитровград - Симеоновград, Любимец - гръцката граница, и ремонтираната железопътна гара в Любимец, които всъщност са финансирани по Оперативна програма "Транспорт". По проекта са модернизирани жп гарите Димитровград, Нова Надежд, Симеоновград, Любимец, Свиленград и Харманли.

Церемонията беше в Любимец, където присъства и транспортният министър Ивайло Московски. 

Скоро ще можем да пътуваме бързо и удобно с високоскоростни влакове, както днес пътувахме с експресния влак от Симеоновград до жп гарата в Любимец, похвали се премиерът по-късно във Фейсбук.

Освен тази жп линия се строи и участъкът Септември - Бургас и ще започне реконструирането на двата лота от Септември до София, каза още Бойко Борисов.

Преди това министър-председателят откри ремонтиран мост в Симеоновград, където се качи на влак, за да пристигне в Любимец. "Освен железницата, открихме и ремонтирания железен мост над река Марица в Симеоновград", а за реконструкцията "отпуснахме два милиона и четиристотин хиляди лева", заяви Борисов.

"Помня първото си посещение в района и с удоволствие се връщам тук, където хората сами намират разликата след няколко години усилен труд. До момента в Любимец по програмата на правителството са санирани жилищата на 160 семейства, а още 12 блока са включени в програмата за 2017 г.", добави той.

В Симеоновград Борисов заяви, че дарява 5 000 лева от партийната субсидия на ГЕРБ за децата от мажоретния състав в града. 15-те деца от началното училище "Отец Паисий" спечелили правото за участие в европейското първенство в Унгария, но родителите им не можели да си позволят разходите по пътуването.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

63994

5

Red or Dead

15.05 2016 в 16:57

Абе пичове, току що осъзнах, че феновете на бойче Селфиту нещо ги няма де факто във форума, аз лично не съм чел скоро и ред в защита на този.....ПРЕКРАСЕН “човек“.....иначе духа им се усеща в....“червенота ръчичка“ имаща императорски функции:)))

Имаше един колега “Homo....“ дето ни громеше ежесекундно с такъв “матросовски“ плам......къде ли е ?!?! Хоми, където и да си....дай знак....не е лесно, не е лесно.....да си ТИКВА...това е просто цитат от песен на група “Ер малък“...

63994

2

Red or Dead

15.05 2016 в 15:41

““““.....Тази година бърз, догодина - високоскоростен влак““““


Алегорията с “целите“ проводници.....ДА или..НЕ...

Значи завършеният имбецил(юнашки разтривал на Бай Тошо ушаците) е бил на селфитурне.....у Любимец.....ами както се казва, баш на място....там шъ знйте е раят на...ДИНИТЕ....
 
X

Да помогнем на украинските деца!