Таван на подлез в София заплашва да се срути върху човек

OFFNews 28 ноември 2023 в 09:59 1047 1

Подлез

Снимка Столица.бг

Метални конструкции висят от тавана на оживен столичен подлез, причината за потрошените и опасни плочи е теч. 

Червени ленти предупреждават за риска върху главите на преминаващите да се срути таванът в подлеза на булевардите „България“ и „Тодор Каблешков“, разказа бТВ. 

Зам.-кметът на район „Триадица“ обясни, че течът идва от тревните площи от платното, а ремонтът, който е правен преди месеци, е бил козметичен. 

„Преди 6 месеца е ремонтирана само т.нар. декоративна част от тавана, тоест окачения таван и осветителните тела. Всъщност носещата конструкция не е ремонтирана. Ние за този теч сме сигнализирали неведнъж през изминалите години към Столична община. Имаме същия проблем в съседния подлез. Реално трябва да се направи цялостна изолация може би откъм пътното платно. Това трябва да се направи вече с по-сериозен проект, което не е в сферата на районната администрация“, каза зам.-кметът на района инж. Христо Вълчанов. 

„Служители на районната администрация ще дойдат и ще разкачат част от тавана. Ще се опитаме да закрепим тази метална конструкция, което ще е малко трудно, но и ще сигнализираме и Столична община, за да се вземат мерки“, обясни Вълчанов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика