Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Търсят се най-добрите примери за опазването на природата у нас

OFFNews 22 май 2017 в 16:59 2116 0

Снимка sxc.hu

На 22 май – Световният ден на биоразнообразието, Българска фондация Биоразнообразие дава началото на кампанията за номиниране на най-ярките постижения и примери в сферата на опазването на природата у нас. Номинирането е публично и всеки може да отправи предложения в една или повече категории, стига да се отнасят за периода 22 май 2016 – 22 май 2017 – т.е. една „година на биологичното разнообразие“. 

„Годишните награди на биоразнообразието винаги успяват да отличат най-активните кампании през годината, най-смелите журналисти, най-отдадените активисти и най-загрижените за природата представители на бизнеса и политиката! А това е благодарение на всички, които ни изпращат номинации! Очакваме и тази година да получим достатъчно добри предложения, които да класираме и популяризираме“ – споделят организаторите като се надяват да бъде надминат рекорда от миналата, когато бяха получени 72 номинации в 5-те категории на Наградите.

През 2017 година БФБ се връща към първоначалната си идея да връчва наградите още през септември, по възможност на открито и с концерт и празник за всички, които са номинирани и номинирали, затова всички граждани, институции, медии, които искат да участват, е нужно да изпратят своите предложения до 31 юли.

Категориите, в които се очакват номинации, придружени с кратка обосновка и по възможност със снимки се запазват:

1. Най-успешна кампания (акция/дейност), свързана с опазване на биоразнообразието
2. Най-добър журналистически материал, свързан със опазване на българската дива природа
3. Активист за природата
4. Политик с най-голямо внимание към българската природа
5. Награда за подкрепящи биоразнообразието бизнеси

Жури от експерти и личности от различни области ще определи носителите на наградите, но публиката също ще запази своята награда във всяка категория, която ще бъде определена с гласуване във Фейсбук.

Организаторите очакват номинации на [email protected] или по пощата на адрес: София, ул. Веслец 39-41, ет.4, ап.11 «За Годишните награди» до 31 юли 2017 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews