Тапа по ул. ''Гео Милев'', затварят 3 участъка за 2 години заради метрото

Вижте откъде се отклонява маршрутът на автобус 9

OFFNews 27 януари 2024 в 07:14 8271 0

Карта

Снимка Фейсбук на Георги Илиев

Заради започващия строеж на метрото през столичните квартали "Гео Милев" и "Слатина" от утре в полунощ до 2026 г. се затварят три участъка на ул. "Гео Милев". 

На три от ключовите кръстовища по улицата предстои да се изградят станции от продължението на третия метродиаметър. Той ще свърже "Орлов мост" с Военна академия, ще продължи през "Гео Милев" и "Слатина" и през зала "Арена София" ще достигне до бул. "Цариградско шосе" при търговския комплекс. 

Кръстовищата няма да бъдат затваряни изцяло, защото тунелните участъци между метростанциите ще ce изпълняват с тунелопробивна машина, което не налага извършването на дейности на повърхността. Изходите от главната улица в квартала към ключови булеварди обаче ще бъдат затворени.

Първата метростанция е предвидена на кръстовището на ул. "Гео Милев" и ул. "Черковна" с бул. "Ситняково", а втората е разположена по ул. "Гео Милев", непосредствено до кръстовището с ул. "Николай Коперник". Третата е на кръстовището на ул. "Гео Милев" и ул. "Слатинска". 

Нов маршрут на автобус 9

Променя се и в двете посоки маршрутът на автобус 9 от 27 януари до 27 юни 2024 г. 

Автобусна линия № 9 (в посока автобаза Искър): от спирка с код 1903 „Ул. Ген. Гурко“ по действащия маршрут до кръстовище бул. „Ситняково“/ул. „Гео Милев“, направо по бул. „Михай Еминеску“, наляво по бул. „Шипченски проход“, наляво по ул. „Иван Димитров – Куклата“ и надясно по ул. „Гео Милев“ по маршрута до автобаза Искър двупосочно. Автобусите ще спират на всички съществуващи автобусни и трамвайни спирки в променения участък от маршрута.

За линията се разкриват временни спирки: на бул. „Шипченски проход“ на 40.00 метра след левия завой от бул. „Михай Еминеску“ в посока автобаза Искър. двупосочна на ул. „Иван Димитров – Куклата“ при пешеходната пътека за автостанция „Гео Милев“

Спирката в посока автобаза Искър е сигнализирана със спиркоуказател. Спирката в посока ул. „Ген. Гурко“ е сигнализирана с табела на пътен знак.

По ул. „Гео Милев“ в участъка от бул. „Ситняково“ до ул. „Иван Димитров-Куклата“ за линията се закриват спирки: с код 0091 „31-во СУЧЕМ“ в посока автобаза „Искър“, двупосочна с кодове 1404 и 1405 „11-ти пощенски клон“, двупосочна с кодове 2058 и 2061 „Ул. Николай Коперник“, двупосочна с кодове 2006 и 2007 „Ул. Коста Лулчев“ и с код 0689 „Ж.к. Слатина“ в посока ул. „Ген. Гурко“.

Нощна автобусна линия N4 (в посока ж.к. Дружба 2): от спирка с код 0730 „Зала Фестивална“ направо по ул. „Николай Коперник“ до бул. „Шипченски проход“, наляво по бул. „Шипченски проход“ и след ул. „Иван Димитров-Куклата“ направо по маршрута до ж.к. Дружба 2 двупосочно. Автобусите ще спират на съществуващите трамвайни и автобусни спирки по маршрута.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!