Таксита на протест, данък от 2,32 лв. на ден им идвал много

OFFNews 26 октомври 2017 в 12:19 5017 2

Снимка Архив

Таксиметрови шофьори надуват клаксони и обикалят сградата на Столична община, подкрепени от свои колеги със свирки и тъпан. Те не искат да плащат данъка за таксиметров превоз от 850 лева, определен им от общината. 

Сумата от 2,32 лева на ден била непосилна за недоволните, организирани от Синдикален съюз „Сила“. Те настояват данъкът им да бъде най-много 300 лева. 

Искам да попитам обществото дали е съгласно една група от граждани да не плаща данъци, коментира протеста Екатерина Йорданова, председател на Постоянната комисия по транспорт и туризъм на Столичния общински съвет. Тя уточни, че никакви искания и предложения не са постъпвали в Комисията, а срокът, в който могат да се правят промени, изтича на 31 октомври.

Преди въвеждането на този данък проведохме поредица от срещи с всички представители на бранша. Дебатът продължи доста дълго време и всички се обединихме около тази сума, каза още Йорданова. 

„До края на този месец имаше възможност да бъде обсъждана или инициирана промяна на данъка, но такава не е имало. Аз нямам против да се срещна с легитимен представител на организацията на протестиращите“, каза още тя и уточни, че законът е ясен и общината го изпълнява. По думите й в момента се водят разговори как ще бъде предоставяна услугата по време на Българското председателство на Съвета на ЕС. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15914

2

поп Дръвчо

26.10 2017 в 13:29

Подкрепям за Убер.

12182

1

sawall

26.10 2017 в 13:25

Нека им е 300 лв данъка. Обаче ако разрешат Убер пак, а? Щото не може хем тъй, хем инак.



(Данъкът е 2.33 лв на ден, ако работят абсолютно всеки ден в годината, ако работят 250 дни излиза точно 3.40лв - пак не е много!).
 
X

Да помогнем на украинските деца!