Таксиджията: По радиото казаха за убийството, Викторио поиска да го изключа, не можел да слуша такива неща

OFFNews 03 ноември 2018 в 11:31 8664 2

Шокиращо убийство на едногодишно бебе и майка му разтърси България. След трагедията вълна от обвинения се отправиха към таксиметровия шофьор, който е можел да спаси детето.

“В момента ме изкарват виновен за престъпление, за което не чувствам никаква вина. Вината ми дойде, след като разбрах, че съм возил убиец, а не преди това, когато мислех, че съм возил самоубиец. Нямаше как да знам, че е убил жена си. На мен ми каза, че съпругата му е убила другото им дете и иска да се самоубие. Затова не взех детето и не избягах. Опитах се да го разубедя“, разказа шофьорът пред Нова телевизия.

Той допълни, че Викторио му е казал: “Карай, за да живееш“. Шофьорът разказа още, че професията им е изпълнена със случаи, в които хората ги заплашват или бягат, без да си платят сметката. Затова не е заподозрял за трагедията.

“Имаше едни три минути, в които с пистолета той искаше да ме уплаши. Видя, че аз останах видимо спокоен. Започнахме да си говорим приятелски“, разказа таксиметровият шофьор.

Когато по радиото в колата съобщили за убийството на младата жена, Викторио казал да го спре, защото не издържа да слуша подобни нещо.

“След като го оставих, се обадих на диспечърките, за да им съобщя, че съм закарал човек, който ме удари с пистолет и ме заплашваше. Мислех, че всичко вече е свършило. После спрях на една бензиностанция и там установих всъщност, че съм возил убиец“, поясни мъжът.

Той сподели, че когато е разбрал, че Викторио и убил детето, се е почувствал много виновен и му е прилошало.

“Съжалявам, че не съм взел детето, но аз не знаех какъв е този човек. Никой не се поставя на мое място. Нека хората преживеят това, което аз, и тогава да искат наказателна отговорност“, допълни шофьорът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

2

Стефан

05.11 2018 в 00:45

Предполагам, че ти лично си отвел поне трима изнасилвачи и убийци в участъка..
Клоун

11735

1

Питер Пан

04.11 2018 в 17:22

Щом не чувства никаква вина, за какво изобщо да говорим. Да си живее фамозния живот и да му е сладък!