Тагарев пред bTV: Вероятно е имало поставен взрив на борда на самолета с Пригожин

OFFNews 24 август 2023 в 11:01 1454 0

Снимка Скрийншот от bTV

Тодор Тагарев, министър на отбраната

На борда на разбилия се в Тверска област самолет, сред чийто пътници бяха Евгений Пригожин и част от ръководството на ЧВК "Вагнер" вероятно е имало поставен взрив. Това предположение в ефира на bTV изказа министърът на отбраната Тодор Тагарев, който се завърна от Одеса след среща с украинския си колега Олексий Резников. Според Тагарев много малко вероятно е самолетът, с който е летял Пригожин да е бил обстнрелян с ракета. "Ефектът от ракетен обстрел би бил съвсем различен", каза военният министър. 

На практика Тагарев озвучи спекулациите на руски военни блогъри от последната нощ, някои от които посочиха дори, че непосредствено преди излитането на разбилия се Embraer Legacy 600 от Шереметиево на борда му бил качен кашон с вино, в който може да е имало взрив. Това би трябвало да се е случило под носа както на мнителния Евгений Пригожин и основателя на "Вагнер" Дмитрий Уткин, така и пред очите на шефа на сигурността на наемниците Валерий Чекалов, който също е бил сред пътниците във фаталния полет.

"Някаква по-специфична информация нямаме в този кратък период, но това, което знаем и аз лично знам, следейки събитията в Русия през последните повече от 20 години е, че това е начинът по който действа КГБ. В българските книжарници може да се намерят няколко книги, едната от тях "Хората на Путин и ролята на КГБ" много добре обяснява как се действа. Има много опоненти на Кремъл, които падат от високи етажи, пият неподходящ чай и биват убивани от бандити. Също така не е уникален и случаят с авиационна катастрофа. Преди 20 години една много популярна личност и политик генерал Александър Лебед, губернатор на една от областите, командир на частите на Съветския съюз, който организира напускането на Афганистан, много популярен в Русия, загина при вертолетна катастрофа", коментира още министърът на отбраната Тодор Тагарев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки