Световната телепорт асоциация отличи сателитна станция „Плана“ на Vivacom със сертификат Tier 4

OFFNews 02 август 2021 в 11:50 1633 0

Снимка Vivacom

Сателитна станция “Плана” на Vivacom получава най-високия сертификат Tier 4 от Световната тепорт асоциация (World Teleport Association – WTA) след последния одит на съоръжението, съобщават от компанията. Tier 4 е най-високата възможна степен на сертификация в областта на сателитните услугите и класира станцията сред най-модерните съоръжения от своя тип в света. Това означава, че наземната станция “Плана“ покрива стандартите за топ локация, двойно подсигурено техническо оборудване и високо професионална 24/7 поддръжка – както с технически, така и с търговски експерти. В момента само 19 подобни съоръжения, включително наземната станцията „Плана“, притежават сертификат Tier 4 в света.

Това потвърждава, че клиентите на Vivacom получават услуги с най-високо качество и надеждност, добавят от компанията.

От предишния одит насам Vivacom се фокусира върху разработването на услуги за бизнес клиенти и сега наземната станция излъчва 4 DTH платформи с повече от 400 телевизионни канали за Източна Европа и Африка.

Vivacom също така разшири регионалните си морски VSAT интернет услуги. Станция Плана е важна част от основната наземна инфраструктура за няколко сателитни оператори и техните сателитни мрежи.

„Горди сме, че Vivacom демонстрира най-високите стандарти в качеството на сателитните услуги, определени от WTA. Задълбочената проверка, извършена от WTA, и сертифицирането с Tier 4 удостоверяват професионализма на нашата работа и ангажимента ни да бъдем най-добрите доставчици в света," коментира Владимир Рангелов - старши мениджър „Броудкастинг услуги“.

„С последното сертифициране на телепорта на Vivacom с Tier 4 WTA постига най-важната цел на сертификационната програма – не само да измерва факторите, които доставят високо качество на обслужването, но и да мотивира подобряването на услугите. Очакваме с нетърпение да помогнем на други телепорт оператори да подобрят качеството на своите съоръжения и процедури, за да обслужват по-добре клиентите си и да развиват бизнеса си. ", каза изпълнителния директор на WTA Робърт Бел.

Процесът на сертифициране е дълъг и изчерпателен, което гарантира неговата обективност. Съоръжението трябва да отговаря на повече от 170 изисквания, които WTA проверява и анализира при одит на място.

Сертификационната програма на WTA помага както на телепорт операторите, така и на техните клиенти с безпристрастния, прозрачен и международно приет метод за документиране на качеството на услугите към клиентите и стратегическите партньори.

Сертифицирането е надежден инструмент, който помага на клиентите при избора на доставчици на телепорт услуги, предоставяйки ясна основа за оценка на цената и качеството.

В края на 2020 г. Vivacom с телепорт „Плана“ се нарежда на 5-о място в световен мащаб по отношение на приходите от сателитни услуги за бизнес клиенти в годишното класиране на WTA за най-бързо развиващите се телепорт оператори.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови