Светият Синод за София прайд: Не бива грехът да се налага като норма в българското общество

OFFNews 21 юни 2024 в 21:17 1422 4

Българската православна църква излезе с изявление по повод предстоящия София прайд

Снимка БГНЕС

Българската православна църква излезе с изявление по повод София прайд

Българската православна църква - Българска патриаршия публикува на сайта си изявление по повод предстоящия в събота в столицата "София прайд".

Публикуваме пълния текст на изявлението без редакторска намеса:

"Скъпи чеда на Светата ни Църква,

На 22 юни, когато православните християни отправят молитвен зов към Всеподателя Бога за своите починали близки и се молят за упокоението на душите им, за поредна година в София – градът на Божията премъдрост, ще се проведе т.н. „София прайд“. В деня, когато спомняме своите починали, ще станем отново свидетели на публична демонстрация на греха и приемането му като начин на живот.

Неведнъж Светата Църква е казвала, че съвременното общество, откъснало се от християнските си корени, за наше съжаление, подменя разбирането за основни ценности като любов и свобода. Да обичаш човека обаче, да го цениш и уважаваш не означава да премълчаваш и да бъдеш равнодушен, ако той е поел по лъжовен или пагубен път.

Затова отнасяйки се с пастирска загриженост, отговорност и отеческа любов към всички – противопоставяме се на опитите грехът да се налага като норма и ценност в българското общество.

Молим Всеподателя Бога, Който не иска смъртта на грешника, но да се отвърне от пътя си и да бъде жив (Йез. 33:11), да даде покаяние и вразумление на всички, да им прости съгрешенията и да ги спаси по Своята велика милост и човеколюбие."

  Най-важното
  Всички новини
  Най-четени Най-нови
  За писането на коментар е необходима регистрация.
  Моля, регистрирайте се от TУК!
  Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

  14369

  4

  случайно прочетох

  22.06 2024 в 13:03

  Пингвините, ( с костюми, като за Хелоуин, както каза Любо Жечев) след срещата с Пеевски нямат право да говорят за морал, грях, християнски ценности и свобода!

  14048

  3

  voododoll

  21.06 2024 в 23:14

  Неуважаема БПЦ,

  Вие какво правите по адрес на педофилите и прелюбодейците във вашите редици? Аа да повишавате ги в сан… забравих!

  145

  2

  Джендо Джедев

  21.06 2024 в 22:56

  Путинският наратив продължава. БПЦ е един от най-дебелите проводници на руска пропаганда в България. Неслучайно една голяма част от папазите са бивши ченгета.

  "В деня, когато спомняме своите починали, ще станем отново свидетели на публична демонстрация на греха и приемането му като начин на живот."

  Интересно кое точно е греховното на Прайда? И кой какво приема като начин на живот? Ако не запаля свещ за умрелите и не почета религиозния празник, а си направя купон с барбекю в градината - това прави ли ме грешник?

  1005

  1

  foreigner66

  21.06 2024 в 22:20

  Всички сме родени грешни, господа от светия синод, който пък се слави с голям процент явочни имена от ДС а и не само това. Практически много от вашите хора трябва да са от пред носейки флага на дъгата. :)))

   
  X

  Ивелин Михайлов: Запознах се с Николай Марков 3 месеца преди изборите