Светият синод на БПЦ не е взел решение по казуса с Православната църква на Украйна

OFFNews 27 януари 2019 в 21:19 3052 2

Снимка bg-patriarshia.bg

Светият синод на Българската православна църква не се е занимавал с въпроса, свързан с автокефалията на Православната църква на Украйна.

Това заяви в съобщение до медиите Старозагорският митрополит Киприан, който е председател на комисията, свързана с църковния въпрос в Украйна.

"Във връзка с разпространение на информация в украински интернет сайтове, че БПЦ-БП е подкрепила автокефалията на ПЦУ от 26.01.2019 г., в качеството ми на Председател на комисията, свързана с украинския въпрос, категорично заявяваме, че Св. Синод не се е занимавал с въпроса, свързан с Украйна и няма никакво решение на върховния орган на БПЦ-БП за създадения канонически казус." - пише Старозагорският митрополит Киприан.

"Въпросното писмо, внесено в заседание на Св. Синод, е с резолюция до комисията, която отговаря за църковния проблем в Украйна, като същата не е дала становище към момента, защото проучва документите по създадената ситуация." - твърди митрополит Киприан.

Той моли "всички православни християни и медии да ползват само проверена информация, която излиза единствено от Св.Синод на БПЦ-БП, за да се избегнат различни тълкувания по въпроса свързан с църковния проблем в Украйна."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8740

2

Косьо Генчев

29.01 2019 в 10:30

Ченгето брадата си мени, но феликседмундовичия си нрав никога!

15914

1

поп Дръвчо

27.01 2019 в 23:12

Мъкааааа, мъка.

Пагоните или парите - това е въпросът.