Свещеник обяви, че йога е път към злото

OFFNews 12 февруари 2016 в 10:05 15527 41

Silvester
Отец Силвестър

Йогата не е християнска, различна е от православието. Тя е път към злото. Искаме да покажем границите на нашата религия. Не приемаме йогата. Това обви в пред Нова телевизия отец Силвестър, ставрофорен свещеноиконом и предстоятел на храм "Света София" от Сливенската епархия.

Йога е религия, която не трябва да се разпространява сред православните християни, категоричен е отец Силвестър. Той допълни, че молитвата и медитацията не са едно и също и че чрез йога не се става християнин.

Отецът припомни, че в началото на 2016 година на книжния пазар излезе полезна за православните християни книга. Носи името „Йога – път към мрака“ и изследва задълбочено трудния за изясняване въпрос, че йога е религия.

Автор на книгата е преподавателят в Софийската духовна семинария Дарин Алексиев, а богословската редакция е на Сливенския митрополит Йоаникий.

„Този труд прави задълбочено сравнение между йога и Православието и припомня на забравилите, че което е казано в Св. Писание, единствено е непроменимата и спасителна вековечна истина. Няма друга наука, друга философия или друг бог, който да е истината“, се казва в предговора на митрополита. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Какво иска да промени Глас Народен в образованието