Сухопътните войски търсят да наемат 198 войници

OFFNews 23 август 2019 в 16:41 2121 0

Сухопътните войски обявиха конкурс за попълване на 198 вакантни войнишки длъжности.

Свободните места са в гарнизоните София, Стара Загора, Хасково, Ямбол, Карлово, Казанлък, Шумен, Свобода, Белене, Асеновград, Мусачево, Горна Оряховица, Смолян и Пловдив.

Желаещите да постъпят на военна служба трябва да подадат писмено заявление и необходимите документи чрез структурите на Централното военно окръжие до 30 септември 2019 г.

Конкурсът включва изпит по физическа подготовка, тест за проверка на общата култура и събеседване и ще се проведе в периода 25 ноември 2019 г. – 18 декември 2019 г.

Сред изискванията към кандидатите са да имат българско гражданство, средно или по-високо образование, да са годни за военна служба, да не са осъждани за умишлено престъпление от общ характер, към датата на приемане на военна служба да са не по-възрастни от 28 г.

Във военно формирование 28 610 – София са обявени 10 вакантни длъжности за шофьори, младши оператори на комуникационни системи, младши специалисти по психологически операции и др. 22 са обявените вакантни войнишки длъжности във военните формирования в гарнизон Стара Загора. Търсят се телефонисти, радиотелеграфисти, куриери, автоматчици, механици и др. В гарнизон Карлово са обявени 24 вакантни длъжности, в Казанлък – 12, в Шумен - 22, в Белене – 20, в Горна Оряховица – 15, в Пловдив – 20, в Ямбол – 10, в Свобода – 10, в Асеновград – 9, в Мусачево – 10, в Хасково – 4 и в Смолян - 10. Търсят се шофьори, сапьори, химици, алпинисти, електромеханици, електротехници, гранатометчици и др.

Информация за всички обявени вакантни войнишки длъжности във военните формирования на Сухопътните войски, за изискванията към кандидатите и сроковете за провеждане на конкурса можете да намерите в интернет страницата на Министерството на отбраната, рубрики „Документи“ – „Обяви и конкурси“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови