Студен фронт идва с дъжд и сняг, температурите - от 0° до 8°

OFFNews 04 декември 2017 в 06:30 4072 0

Снимка pixabay.com

Студен фронт ще преминава над страната в днешния първи ден от новата седмица, предупреди Националният институт по метеорология и хидрология при БАН. Минималните температури ще са 0 и 5 градуса, а максималните - от 3 до 8 над нулата.

С преминаването на фронта от запад на изток ще има превалявания, отначало от дъжд, който, с понижението на температурите, на места ще преминава в сняг. Очаква се в София също да вали сняг.

От северозапад облачността бързо ще се разкъсва и до вечерта над западната половина ще намалее до незначителна. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад.

В планините ще е облачно с валежи от сняг. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра - около минус 2°.

По Черноморието ще е облачно със слаби валежи от дъжд. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са 8°-10°.

Седмицата ще продължи със студено време. Във вторник и сряда средната максимална температура за страната няма да надвишава 5-6 градуса, а минималните ще са отрицателни. От четвъртък ще започне повишение на температурите. Тогава максималната ще е 9, а до неделя тя ще е 10-11 градуса.

Валежи се очакват в два от дните, във вторник - от сняг, в неделя - от дъжд.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови