Студ, вятър и сняг, жълт и оранжев код в цялата страна

OFFNews 20 януари 2024 в 06:21 2005 1

Сняг

Снимка БГНЕС/архив

Силен североизточен вятър ще духа днес и с него ще продължи да нахлува студен въздух. Ще бъде облачно, ще вали и ще се натрупа снежна покривка. Жълт и оранжев код са обявени в цялата страна. 

В Дунавската равнина, Добруджа и Лудогорието, както и по планинските проходи, ще има снежни виелици и ще се образуват навявания. Сутринта температурите ще бъдат между 0° и 5°, през деня ще се понижават и към 14 часа ще бъдат между минус 3° и 2°. 

Над планините ще облачно с валежи от сняг. Ще се образува снежна покривка. По проходите ще има виелици и ще се образуват навявания. Ще духа силен североизточен, а по билата - югозападен вятър. Температурите ще се понижават и максималната на 1200 метра ще е около минус 2°, а на 2000 метра – около минус 7°.

Край морето също ще завали сняг, силният вятър ще вдига вълни от 3-4 бала. Сред тях термометрите ще се качат до 9°, а на брега - до 5 градуса. 

През нощта срещу неделя от север валежите ще започнат да отслабват и да спират.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1005

1

ПР

20.01 2024 в 08:14

Времето е съвсем нормално за сезона.Така го помня от детството си,че и доста по-сурово.Сега му е ред да е зима,не през април.
Карайте внимателно и толерантно.Който го не може,да си стои в къщи.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика