Строят нова улица в Студентския град до кулата на Николай Вълканов

OFFNews 18 март 2021 в 16:03 3285 0

Правителството одобри финансирането на нова 80-метрова улица в столичния Студентски град около строящата се кула на Николай Вълканов. Средствата ще бъдат отпуснати на Столична община през бюджета на Министерството на икономиката. 

Улицата се изгражда във връзка с изпълнението на сертифицирания по Закона за насърчаване на инвестициите приоритетен инвестиционен проект "Многофункционална сграда NV TOWER" на "Минстрой Пропъртис" ЕООД.

От пресслужбата на Министерския съвет допълват, че новият проект значително ще облекчи трафика в района на Минно-геоложкия университет "Св. Иван Рилски", който се намира в непосредствена близост до сградата, като създава още една възможност за директен транспортен достъп от и към бул. "Д-р Г. М. Димитров".

Дружеството е направило искане улицата да бъде изградена със средства от държавния бюджет, съобщи "Дневник".

След изграждане й тя ще бъде общинска публична собственост и ще се използва свободно от гражданите и посетителите на София и района. 

На 22 декември правителството одобри Меморандум за разбирателство с частния инвеститор "Минстрой пропъртис" ЕООД. Според решението ще бъде създадена междуведомствена работна група за осигуряване на институционална подкрепа при изпълнението на проекта, който е представен като приоритетен.

Проектът "NV Tower" е сертифициран с най-високия клас А за инвеститор с над 100 млн. лева и със 150 работни места. По Закона за насърчаване на инвестициите той може да получи финансова подкрепа от държавата за инфраструктурата около него.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови