Строят нова детска градина в Искър, край на недостига на места от 3 до 6 г. в 15 столични района

OFFNews 15 август 2023 в 14:36 1373 0

Строеж на детска градина

Снимка СО

Започва строителството на 6-ата нова сграда на детска градина в район „Искър“ за последните 4 години. С разкритите 20 нови групи в градините, завършение от 2019 до 2023 г.  вече няма недостиг на места за децата от 3 до 6 години, в градинските групи, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова.  

По думите й продължава работата за осигуряване на места за децата в яслена възраст, като районът ще може да осигурява места за деца и от съседните райони.

Добрата новина от вчера е, че проектът, който подготвихме за строителство на нови 8 детски градини, беше одобрен за финансиране по Плана за възстановяване и устойчивост. Така оставям на следващия кмет осигурени и гарантирани 27 млн. лв. за строителството на детски градини - 2 в „Красно село“ за 11 групи и по една в „Оборище“ (8 групи), „Младост“ (12 групи), кв. „Обеля“ (12 групи), в „Слатина“ (4 групи) и една в район „Искър“ (4 групи), каза още Фандъкова. 

В 15 столични района недостигът в тази възрастова група е преодолян. Общо 21 сгради на детски градини и ясли се строят в момента в София, като 5 вече са финализирани и въведени в експлоатация. До края на годината очакваме да бъдат завършени още 10, припомни Фандъкова. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!