Стрелецът от Слънчев бряг не искал да избяга, а да се предаде в Лесово (обновена)

Михаил Станчев се въоръжил допълнително след престъплението

OFFNews 05 юни 2018 в 15:40 2410 0

Странни обяснения даде пред Окръжния съд в Бургас Михаил Станчев, който в събота вечерта уби бизнесмен и рани тежко неговата придружителка. Станчев каза, че е отишъл на пункта в Лесово не за да се опита да избяга от страната, а за да се предаде, но, междувременно, се заредил с боеприпаси.

Михаил усърдно криеше лицето си на влизане в съдебната зала и отказа да говори пред журналисти. Обясненията му вътре бяха странни. За самото престъпление каза, че не търсел логика защо го е направил. След това тръгнал с колата нанякъде, ориентирал се в обстановката чак край Лесово. Докато съдията го разпитваше стана ясно, че междувременно взел от касата още два пълнителя за законно – притежавания от него пистолет. Презаредил по пътя оръжието, но защо – не можа да обясни. Докато карал, говорел по телефона с брат си, а после изключил мобилното устройство. Защо – и това не можа да обясни. Не искал да се предаде в родния си Ямбол, затова отишъл в Лесово, където било „по-безопасно“. Знаел, че няма да мине границата, каза Михаил пред съдията. А за наличието на задграничния паспорт в себе си, обясни, че винаги го носел.

Извън съдебната зала, адвокатът му, Красимир Кацарски, също бе затруднен да обясни мотивите на своя клиент. Стрелял по бизнесмена Коста Николов най-вероятно от ревност, заради Симона, с която е имал връзка:

„Не е подготвял предварително, просто случайно е отишъл там, където е живеело момичето. Видял е Коста, стрелял е по него, след това момичето се е появило. И казва, че няма спомен защо е стрелял по нея“, каза Кацарски.

Срещу Станчев е повдигнато обвинение за предумишлено убийство на едно и опит за убийство на друго лице. Самата Симона все още е в тежко състояние, с опасност за живота, в бургаска болница.

Окръжният съд остави Михаил в ареста, като магистратите не приеха неговата теза, че не е искал да избяга.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews