Столичните квартали "Дианабад" и "Красно село" останаха без ток заради строежи (обновена)

Ток нямаха и жителите на Кладница край Перник

OFFNews 25 юни 2020 в 11:12 2825 0

Снимка Pixabay

Несъобразени изкопни работи на строителна фирма са причината за прекъсването на тока кв. „Дианабад“ в столицата, съобщиха от ЧЕЗ Разпределение България.

Скъсан е кабел 20 kV, собственост на ЧЕЗ, като в резултат спря електрозахранването на 4000 домакинства и фирми за 50 минути. Частично засегнати бяха и кварталите „Изток“ и Студентски град.

Екипи на компанията са отстранили нанесените повреди.

Малко по-късно от ЧЕЗ обявиха, че по същата причина - скъсан кабел при строеж, без ток са останали 1800 домакинства в кв. "Красно село" и в село Кладница край Перник.

Инцидентът в Кладница е възникнал около 11:30 и подаването е липсвало за около 50 минути. По същото време, отново заради несъобразени изкопни дейности на строителна фирма, за около час без ток са били 1600 клиенти на дружеството предимно в кв. „Красно село“ в столицата, като засегнати са били и кварталите „Гоце Делчев“, „Бъкстон“ и „Манастирски ливади“. 

Ден по-рано, отново при изкопни работи на строителни фирми, беше прекъснато електрозахранването на 2500 клиенти на дружеството за около 80 минути в столичния квартал „Манастирски ливади“.

ЧЕЗ Разпределение България призовава фирмите да координират с компанията поне две седмици предварително къде и кога ще извършват изкопни дейности. Това може да става на телефон 0700 10 010 или на имейл к[email protected].

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови