Столична община набира проекти по програма Кризата като възможност

OFFNews 23 октомври 2020 в 12:22 1632 0

Столична община започва набиране на проекти по програма „Кризата като възможност“. 

СО събира идеи, които обединяват граждани, организации, бизнеси, институции в справяне с последствията от кризисната ситуация. Решения, които развиват общности, разпознаващи и готови да противодействат на езика на омразата и умишленото разпространение на информация, която насажда омраза и разделя обществото.

Програмата финансира проектни идеи в 2 направления: Дигитално адаптиране и постигане на устойчивост на организации. (Безвъзмездна финансова подкрепа на проект в размер до 20 000 лв.)

Направление 2: Развитие на общности (Безвъзмездна финансова подкрепа на проект в размер до 10 000 лв.)

Проектите ще бъдат подавани само по електронен път. Насоки за кандидатстване по програмата „Кризата като възможност“ можете да намерите ТУК. Крайният срок за подаване на проектни предложения е 16 ноември, 17:00ч.

Общият бюджет на програмата „Кризата като възможност“ е 500 000 лева, който се разделя между двете направления и менторска програма в подкрепа на кандидатите. Програмата „Кризата като възможност“ ще предостави възможност на кандидатстващите организации да получат менторска подкрепа и насоки в процеса на разработване на проектното предложение, чрез организиране на общи и индивидуални онлайн консултации.

Консултациите ще бъдат в четири направления: Общностно развитие; Комуникация в дигитална среда; Бизнес развитие
и Технологично развитие. Подробна информация за менторската програма ще бъде предоставена по време на информационните дни. Онлайн информационни дни: 28 октомври от 10:00 ч до 12:00 ч. - 30 октомври от 14:00 ч до 16:00 ч.

Желаещите да се включат в един от онлайн информационните дни могат да се регистрират ТУК.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови