Quantcast

Стоичков прочиства Африка и храни бедните с убитите животни

OFFNews Последна промяна на 31 март 2016 в 14:05 8291 23

Футболистът Христо Стоичков излезе с открито писмо до медиите след взрива от възмущение, който предизвикаха неговите снимки с убити животни в Африка. 

В текста се казва: 

"След зачестилите публикации, коментари и анализи, свързани както с мен, така и с моето семейство, бих искал да поясня следното: 

Аз, Христо Стоичков, и моето семейство, в лицето на съпругата ми Мариана и двете ми дъщери Христина и Михаела, сме били част от десетки, дори стотици каузи за опазването на околната среда, дивата природа, изчезващи животински видове, както и от множество благотворителни кампании, свързани със здравеопазване, защита и превенция за населението на Африка.

Лично аз съм бил част от поне дузина хуманитарни мисии на Черния континент, очевидно останали в пълна тайна за тези, които „намериха сили“ да упрекват мен и моето семейство сега.

Въпреки че не мисля, че дължа обяснение за хобито си, смятам, че Вие се нуждаете от пояснение. Всички ловни резервати, разположени на територията на Африка, са един от петте жизненоважни за оцеляването на населението икономически сегмента на тази толкова бедна, но толкова красива част на света. Местното население и власти са намерили изключително рационален начин за прочистването на старите и болни животни. Възползвайки се от хобито и интересите на хора като мен, те осигуряват прехраната на хиляди семейства, както с месото на убитите животни, така и с таксите, които се заплащат за всяко едно от тях. Именно поради тази причина, само и единствено определени животни от цели стада могат да бъдат обстрелвани, след изрично одобрение на придружаващия гид във всеки един резерват.

За незапознатите от Вас ще спомена, че за обстрел на млади животни и бракониерство е предвиден затвор, без право на съдебен процес. Нима ако бяхте публикували моя снимка с диво прасе, отстреляно от мен, бихте били толкова гневни? Или по-скоро бихте купили такова месо от съседния на Вас магазин под формата на суджук, за да присъства на празничната Ви трапеза? Ще оставя отговора на всички Вас.

Бих искал само да допълня, че става въпрос за различни географски ширини и различни нрави. И не на последно място, бих искал да напомня на всички, че аз и моето семейство продължаваме да подпомагаме резервати в България, като например, ловното стопанство в Етрополе".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

01.04 2016 в 22:25

Ако създадат резервати за отстрелване на стари и болни пенсионери с цел спестяване на пари от пенсии - предполагам, че и там редовно ще се забавлява

01.04 2016 в 12:11

Само не разбрах, с болните животни ли ги хранят хората там или как?

01.04 2016 в 10:23

Хайде да не се залъгваме.Тоя ритнитопковец е отишъл за да се прави на мъж, като убие няколко животни от безопасно разстояние (как това те прави мъж, не знам). Всичко останало, било то да нахрани местните, било то да прочисти популацията, е оправдание, обаче на всички им е пределно ясно, че не е отишъл там да помага на местните. Отишъл е, 'щото му е кеф да убива животни и това е. Да си го беше казал така поне. Пак щеше да е противен, но сега излиза жалък и противен.

01.04 2016 в 03:10

От написаното се вижда, че то не сътворено от самият футболен гений. Твърде грамотно е. Но дори грамотният му роднина не се е сетил да обясни, че месото от убитите животни най-вероятно се дава на хищниците от резервата, а не на хората. Решили са, че вместо лъвовете да убиват здрави животни, по-добре е хем да печелят от таксите на ловците, хем да ги хранят. Освен това в резерватите има ветеринари. А и там работят хора, които обичат животните.

31.03 2016 в 20:35

Този палячо на господ ли се прави??? И се е снимал на всичкото отгоре! Цървул.

31.03 2016 в 20:35

Da, повечето от нас ядат суджуци и кебапчета даже. Така сме направени. Но цивилизацията от 1000 г. насам се мъчи да ни прави Човеци. Т.е. да не можем хладнокръвно да застреляме животно, независимо дали то е болно или старо. Не можем.
И това отличава цивилизования човек от такива като Първанов (архара, помните ли?), Ути (да си готви вкуснотиите) и Простака на Републиката - Ицето. И никакви други заслуги (може да има) не могат да го оправдаят.
За съжаление в глупостта си Ицето намеси и семейството си. Те не са виновни милите за диващините му (ако не могат да го спрат, де). Да са живи и здрави и ДА се срамят заради него.

31.03 2016 в 18:33

ха, това ми е познато: вие си бачкайте, ние ще си простеем... дайте да дадем един вид? и що направи изключение? да не си мика стоичкова? не знаех, че е и архитект...

31.03 2016 в 17:31

Хората които пишат коментари под статии, са наистина хора без работа... Първият и последният ми коментар под статия!
Бачкайте, стига одумвахте и бистрихте политиката и обществото!

31.03 2016 в 16:46

Случаят е интересен по-скоро от морална и психологическа гледна точка, не от юридическа. Аз лично се опитвам да вникна и да проумея механизма на удоволствието да убиеш и да се снимаш с трупа на такова животно... Но колкото и да се опитвам, той се оказва когнитивно затворен и трансцедентен за мен..

31.03 2016 в 16:26

Ето защо,Христо Стоичков трябва да бъде канонизиран!Той "Богу угодно"трепе животни.После,с месото храни хиляди гладни.Чудо!Стоичков прави чудеса-типичен бъдещ Свети Стоичков!