Стикери по коли на бежанци в Слънчев бряг: ще плащат за паркиране от 1 юни

OFFNews 18 май 2022 в 14:38 3624 0

Платено паркиране в Слънчев бряг

Снимка БНР

Съобщения за предстоящо въвеждане на такса за паркиране, поставени на предните стъкла на автомобили в Слънчев бряг.

В Слънчев бряг информират със стикери украинските бежанци, пристигнали с коли, че от 1 юни паркирането ще е платено, съобщава БНР. От тази дата в курорта са в сила режимът и условията за летния туристически сезон. Те изискват за паркиране да се плащат по 2,50 лв. за час в "Синя зона".

"Към момента в комплекса паркирането е свободно и регистрираме струпване на автомобили, предимно с украинска регистрация. За да бъдем коректни към настанените в хотели в "Слънчев бряг" украински бежанци, от 17 май сме започнали кампания, с която да предупредим за предстоящите нови режими за престой на автомобили на територията на комплекса в зона "Изток", обяви изпълнителният директор на "Слънчев бряг" АД Златко Димитров.

Разпространява се стикер със съобщение на български и на английски език по паркиралите в момента автомобили в зона "Изток" в комплекса за предстоящото платено паркиране. Същото се предоставя и на управители на хотели с украински бежанци и е изпратено на "Съюза на собствениците - Слънчев бряг" с цел превенция и предварително информиране на украински граждани и гостите на Слънчев бряг.

Заплащането на престоя на автомобили в "Синя зона" в Слънчев бряг се осъществява чрез SMS на кратък номер 135544 за всички мобилни оператори, чрез мобилното приложение URBO, като предстои да бъдат внедрени още два доставчика за плащане чрез мобилни приложения.

Контролен режим на достъп за бизнес оператори, осъществяващи търговска дейност на територията на комплекса, който се наблюдава чрез мобилни патрули, също започва да действа от 1 юни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови