Стефан Цанев: Няма нищо по-противно от държавник, който се хвали

Партиите ни са като глухи хора, които се карат

OFFNews 23 април 2023 в 14:30 5663 5

Стефан Цанев

Снимка БГНЕС

Стефан Цанев призова партиите да си подадат ръка

Имам подозрения, че на Румен Радев му е приятно, не страда от това, че партиите не се разбират, не могат да формират правителство и не могат да свикат нормално НС. Другото е категорично вярно, че партиите със своето неразбирателство го карат да управлява еднолично. Това става 2 години пред очите ни.

Това коментира пред БНР писателят Стефан Цанев.

"Всеки говори това, което иска да каже, а не слуша другия какво е казал. Диалогът между глухи хора е точно това, което става днес с нашите партии, които не могат да се разберат как да поделят властта и вече пети път избираме, ходим на избори, а резултатите, разбира се, не могат да се променят - те ще бъдат все едни и същи и така може да караме още 5 години", смята той.

Когато се води спор, ти трябва да разбереш и правотата на своя опонент, категоричен е Стефан Цанев и добави, че самохвалството е много неудобно за слушане. "Няма нищо по-неприятно и по-противно от държавник, който се хвали. /.../ Управлявали най-добре, а сме най-зле - много интересно как от най-добро управление се получава най-лош резултат".

Според писателя разделението се дължи на алчност за власт и пари. 

"Не виждам причини за такова разделение в нашите партии. Ако се вслушате в думите им, ще видите, че те говорят едно и също, почти се покриват. Много рядко има партия, която има категорична разлика. Такава разлика има в говоренето на "Възраждане". При другите партии аз не виждам разлика в техните цели, за които говорят - като глухи хора, които се карат, без да се чуват, че говорят едно и също".

Липсва ни единство, каза Стефан Цанев и призова партиите да си подадат ръка и да намерят общото между себе си. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1896

5

Simo

27.04 2023 в 11:25

Стефан Цанев иска да ни убеди, че трябва да "разберем" правотата на крадците от ГЕРБ, ДПС и аргументите на палача путю пласирани чрез Възраждане, БСП, ИТН и президента.
Много "ценен" Цаневски принос в преговорния процес.
Прозират мръсните пари на мафията зад написаното витиевато излияние.

1020

4

PlamenIv54

23.04 2023 в 20:17

От метафората "диалог между глухи" лъха на мухъл, както и от самия Ст. Цанев. Глухите водят достоен диалог помежду си и в цялото общество, дори и в България. Незнанието на г-н Цанев не го оправдава. "И най-мъдрият си е малко прост".

870

3

Constanza

23.04 2023 в 17:28

"Не виждам причини за такова разделение в нашите партии. Ако се вслушате в думите им, ще видите, че те говорят едно и също..."

Какви интелектуалци имаме само. На това му се казва слушане без разбиране.

2073

2

Johnny B Goode

23.04 2023 в 16:30

Стефан Цанев сменя идеала си всеки път пред силните на деня. Стихове за първа атомна, стихове прославящи раждането на човека на бъдещето, стихове за Ленин. После прегърна синята идея , а когато Иван Костов падна, се отрече и от идеята, и от Костов.
Ветропоказател.

10298

1

AntiZ

23.04 2023 в 14:57

Стефан Цанев: и едните, и другите са маскари. Боже, защо не си прибереш вересиите?
 
X

Да помогнем на украинските деца!