Стефан Цанев: България напомня 1934. Без кървав преврат тихомълком Румен Радев обсеби властта

OFFNews 26 ноември 2022 в 21:07 7782 9

Стефан Цанев

Снимка БНТ1

Стефан Цанев

Политическата ситуация в момента много ми напомня на 1934 година, когато демокрацията е в ужасна криза. Тогава Кимон Георгиев и Дамян Велчев спретват един преврат и ликвидират партиите. Народът е доволен, защото партиите са ненужни, което важи и сега. В държавата в момента върви пълзящ преврат, коментира писателят Стефан Цанев в "Денят започва с Георги Любенов".

По думите му половин година президентът управлява без проблем. Според него се очертава кръгла година управление на Румен Радев.

"Без кървав преврат, тихомълком, човекът обсеби властта. Очаквам сега само той да произнесе речта на цар Борис III с обръщение към нацията, че поради неспособността на партиите да управляват той по неволя трябва да поеме цялата власт", каза още Стефан Цанев.

Писателят изрази опасение, че демокрацията губи своите позиции. Той определи поведението на партиите като "отвратително". По думите му хората ще бъдат доволни, ако партиите бъдат отстранени от властта изобщо.

Стефан Цанев коментира, че българският народ е разделен на богати и бедни и призова богатите да не бъдат толкова щастливи и спокойни, защото това няма да завърши с добро.

"Народният театър на мен ми е много скъп. В театъра съм от 60 години, а в Народния театър съм в последните 10-15 години. Мисля, че причината за скандала не е Морфов. Действията на Морфов са следствие на друга причина, свързана с г-жа Кръстева. Не може един представител на Народния театър да ухажва публично лидер на някаква партия и то доста унизително. С това тя унизява целия театър и целия състав на театъра, който стоеше зад нея. Това е голямата ѝ грешка", обясни Цанев по повод политическия скандал в Народния театър.


"Ако вземем всички актьори, то там ще открием поне 10 партии, но ако те на сцената започнат да се държат като политиците в Народното събрание, представете си какво ще стане. Не можеш да проявяваш своите политически убеждения от сцената. Кръстева прояви своите политически убеждения от много голяма сцена в случая", каза още Стефан Цанев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2073

9

Johnny B Goode

27.11 2022 в 17:11

Еврото, с възрастта мозъчните клетки умират и пенсиите дето умирГат да се изявяват по форумите започват да бъркат протагонист, прототип и така нататък. Скоро не само аз, ами и Пернишкият винкел ще започне да те поправя. Свиквай...

Колкото до И-то с ударение, само пълен кретен (или склерозирала пенсия) може да напише Й вместо него. Ако толкова много искаш да го напишеш, прави се ей така - ѝ.
Повтарям - ѝѝѝѝѝѝѝѝѝѝѝѝѝѝѝѝѝѝѝѝѝѝѝѝѝѝѝѝѝѝѝѝѝѝѝѝѝѝѝѝ

700

6

Буда Банкянски

27.11 2022 в 07:25

През 1934 г. е направено нещо прекрасно - ликвидация на ОПГ , наречени партии ! Категорично е време да се направи пак !

2073

4

Johnny B Goode

27.11 2022 в 02:11

Еврото, като решиш да ползваш някоя вносна думичка, първо погледни в речника значението и. За запетайките изсипани като от солница няма да се заяждам.
Че язък ти за "елитното" образование.