Стефан Цанев: 24 май трябва да ни е националният празник, 3 март е ден на благодарността към Русия

OFFNews 24 май 2018 в 11:05 22184 4

„Националният празник трябва да е свързан с нещо велико, което самият народ е направил. На 3 март, за съжаление, ние не сме се освободили сами. Това е ден на благодарността към Русия”, заяви драматургът, писател и поет Стефан Цанев пред Нова телевизия.

По думите му няма по-естествен празник за българите от 24 май.

„Обръщам се към Народното събрание, към президента и правителството да направят този празник национален. Да дадат на българския народ това, което заслужава”, призова Цанев.

По думите му, ако има референдум по темата, 80% от българите ще подкрепят идеята.

„Няма българин, който да е против това, защото ние сме дали една от петте велики писмености на планетата. На нея пишат и четат повече от 250 милиона души по света. Това е велико нещо”, каза още Стефан Цанев.

Според него дори да изчезне България, българската писменост ще остане за бъдещите векове.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11698

4

Johann

24.05 2018 в 18:44

Може да се коментира дали 24 Май или Деня в който България обявява своята независимост трябва да е Национален празник на България,аз съм за 22 Септември. Но абсолютно не съм съгласен за 3-ти Март да бъден ден на благодарност към Русия- Каква благодарност,за това че даже в Санстефанския договор чийто оргинал Русия продължава да крие изобщо не се споменава България, или че с кръвта и помощта на българите върху техните опожарени домове и села Русия спечели войната иначе щеше да бъде позорно победена и изгонена както и при предишните и войни с Турция. Или да сме благодарни че си платихме с около 62 тона злато това Освобождение. Не стига вече с тази робска благодарност.

6245

3

kokoten

24.05 2018 в 17:20

Стефан е велик,а Виктор е неговия пророк....тъпите магарета се намират през девет планини в десетата....