Стажантска програма в Европа започна прием за български студенти

OFFNews 07 ноември 2019 в 16:35 2805 0

Снимка www.amgenscholars.eu

Български студенти по медицина, фармация и природни науки могат да кандидатстват по програма "Стипендианти на Амджен“ на фондация „Амджен” за шеста поредна година. Приемът на документи е отворен от 1 ноември 2019 г. и приемането им ще продължи до 3 февруари 2020 г., съобщиха от фондацията.

Лятната програма ще протече между юли и септември 2020 г., давайки пълна стипендия на избрани студенти и възможност да придобият опит, чрез практическа научноизследователска работа, в някои от водещите университети в Европа: University of Cambridge, Великобритания; Karolinska Institutet, Швеция; Ludwig-Maximilians-Universität München, Германия; ETH Zurih, Швейцария и Institut Pasteur, Франция.

Кандидатстващите трябва да са студенти, които учат в колежи или университети в Европа и студенти, които не са завършили своята бакалавърска или първа образователна степен (или нейния еквивалент) преди участието си в тази програма. Необходимо да също имат отлично академично представяне и интерес за обучение в докторска степен.

Всеки от университетите в Европа има собствена процедура за кандидатстване, достъпна на сайта на програмата www.amgenscholars.eu.

От началото на програмата досега шестима български студенти са успели да се преборят с кандидати от целия свят и са придобили ценен опит от световноизвестни учени и преподаватели в областта на биотехнологиите. "Това е показател за изключителното академично представяне и научен потенциал на студентите в България. Призовавам родните студенти, които искат да се докоснат до магията на световната наука, да се възползват от възможностите, които програмата предоставя", каза д-р Красимира Чемишанска, изпълнителен директор на "Aмджен България".

Академични области за научни изследвания, в които избраните студенти от цял свят ще могат да придобият практически опит, са: биохимия; биоинженерство; биоинформатика; биопсихология; биотехнологии; химическо и биомолекулярно инженерство; химия; имунология; медицинска фармакология; микробиология; молекулярна, клетъчна и развойна биология; молекулярна генетика; молекулярна медицина; молекулярна фармакология; невробиология; невронауки; патология; психология; физиология; статистика; токсикология.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови