Quantcast

Спрягат петима за кандидати за шеф на ВМА

Вероника Шербанова Последна промяна на 14 ноември 2013 в 16:42 3305 2

Военномедицинска академия (ВМА)
Военномедицинска академия (ВМА)

 

Петима са спрягани за кандидати за нов началник на Военномедицинска академия, съобщи „Труд“.

Съветът по отбрана номинира за поста зам.-началникът по учебно-научната дейност на ВМА и началник на Клиниката по гастроентерология доц. д-р Крум Кацаров, след като освободи от длъжността заради достигане на пенсионна възраст сегашния началник на болницата ген. Стоян Тонев.

Освен доц. д-р Кацаров, за поста са спрягани още другият зам.-началник на ВМА проф. Евгени Белоконски, началникът на Клиниката по реанимация и интензивни грижи и бивш служебен здравен министър проф. Николай Петров, завеждащият Клиниката по гръдна хирургия Деан Йорданов и ръководителят на Клиниката по неврохирургия доц. Тихомир Евтимов.

Решението за пенсионирането на ген. Стоян Тонев беше взето на извънредно заседание на Съвета по отбрана миналия петък. Постът ще се оваканти в началото на декември.

Номинациите за поста трябва да бъдат направени от Министерския съвет, който да предложи на президента да назначи нов началник. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.11 2013 в 01:57

Начев не го мислете, като го пенсионират ще си прибере милионите от Кабата в Бургас. Ако Антон не му ги върне - поне ще го вземе за портиер някъде

14.11 2013 в 18:48

А крадеца Генчо Начев кога ще го изгонят от Св. Екатерина???