Спрете да копаете из Варна, без дори да предупредите! ЕРП Север обясни защо токът спира често

OFFNews 01 юни 2023 в 15:25 1602 0

Защо спира токът във Варна? ЕРП Север обяснява в прессъобщение

Снимка pexels.com

Защо спира токът във Варна? ЕРП Север обяснява в прессъобщение

Продължителното и несъгласувано разкопаване на Варна доведе до публична реакция на ЕРП Север и призив на електроразпределителната компания към институциите, разпространен до медиите.

"Несъгласувани изкопни дейности във Варна водят до прекъсвания в електрозахранването на клиентите", констатира ЕРП Север в прессъобщението си и обяснява:

"Поради увеличения обем на изкопни дейности във връзка с проекта за изграждане на Зелена зона и ново улично осветление на територията на Варна зачестиха предизвиканите аварии по подземната електроразпределителна мрежа в града. Най-честата причина за прекъсвания на електрозахранването на клиентите в тези случаи са ударени кабели при несъгласувани дейности на фирми подизпълнители по проекта. Поредните два случая са от тази сутрин, когато бяха засегнати жители в района на бул. "Чаталджа", електрозахранвани от извод Столетов, както и такива, електрозахранвани от извод МЕИ. Единствено благодарение на своевременната намеса на екипите на ЕРП Север повредата беше отстранена в рамките на около час. Често възникват и аварии след дейности на фирми, работещи по мрежата на ВиК".

ЕРП Север апелира към отговорните институции и ангажираните фирми да се подхожда с внимание при всички дейности по подземната структура на града, които биха могли да нарушат целостта на кабелната електроразпределителна мрежа на дружеството. Предварителната координация на изкопните дейности в съответствие с подземната мрежа на ЕРП Север ще предотврати неудобството за клиентите от липсата на електрозахранване поради несъгласувано разкопаване, уверяват от дружеството.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови