Спор в СОС за 65 000 билета повече на ден

OFFNews 27 февруари 2024 в 14:43 959 0

Валидатор

Снимка БГНЕС/архив

В бюджета за 2024 г. няма заложени пари за обещаното увеличение на заплатите на работещите в градския транспорт на София, алармират от съветниците от ГЕРБ. 

За да бъдат осигурени 37 млн. лева, необходими за повишението на средствата, трябва да се продават 65 000 билета повоче всеки ден. ереалистично е да се очаква увеличение на броя на пътниците в градския транспорт, посочи Георги Георгиев. 

Софиянци, марсианци - всеки ден как ще намерим нови 65 000, на които продаваме билети доброволно, все пак. Тоест проблемът остава. В рамките на разговора за бюджета ще се търси адекватно решение чрез увеличение в приходната част на бюджета. От обещаните 380 млн. лева данъци няма нито лев в бюджета. Ако предвидят 38 млн. лева увеличение, ще успеят да покрият заплатите с повечето данъци", обясни Георгиев. 

Кметът Васил Терзиев обяви, че няма да се повишава цената на превозните документи.

"65 000 билетчета на ден повече са, ако всичките 37 млн. лева увеличение на заплатите дойдат от билетите. Програмата не е разчетена по този начин", каза Терзиев.

"Ясно е, че имаме различия, но трябва да се намери най-добрия начин, по който да се реализира, търсим решенията заедно и няма нужда да се правят изявления", допълни кметът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика