Спират полетите между Великобритания и България до 31 януари (обновена)

OFFNews 20 декември 2020 в 19:27 11001 1

Министър-председателят Бойко Борисов свика работно съвещание заради новия щам на COVID-19, установен във Великобритания.

След като по-рано днес със заповед на здравния министър се въведе 10-дневна карантина за всички, влизащи на територията на България от Обединеното кралство, на срещата при премиера е взето решение да бъдат временно преустановени полетите от Великобритания до България и от България до Великобритания считано от тази нощ - от 00:00 часа на 21 декември 2020 година до 31 януари 2021 година.

В работното съвещание са участвали вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков и министърът на здравеопазването Костадин Ангелов. 

В неделя вечерта от здравното ни министерство съобщиха също така, че от 00.00 часа на 21 декември 2020 г. до 31.01.2021 г. се забранява влизането на територията на България през всички гранични пунктове, с въздушен, морски, железопътен и автомобилен транспорт на всички лица, които пристигат с начална точка на отпътуване от Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия. 

Това нарежда министърът на здравеопазването Костадин Ангелов със своя заповед от днес.

Забраната не се отнася за българските граждани и лицата със статут на постоянно, дългосрочно или продължително пребиваване на територията на България, както и членовете на техните семейства. При пристригането си в България те подлежат на задължителна 10-дневна карантина в дома си или в друго място за настаняване, в което са посочили, че ще пребивават.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови