Спират парното в София от следващата седмица

Сметките за март по-високи

OFFNews 17 април 2015 в 15:55 3326 3

„Топлофикация София” започва да спира поетапно парното в столицата от средата на следващата седмица, съобщиха от дружеството. 

Изискването е да има три  последователни дни със средноденонощна температура по-висока от 12° и прогноза за трайно затопляне. Според законовите разпоредби компанията е задължена да предоставя на клиентите си топлинна енергия за отопление в периода 1 октомври – 30 април.

Преди официалното приключване на отоплителния сезон клиентите имат възможност да заявят изключване на отоплението в сградата със заявка, приета с решение на Общото събрание на етажната собственост. До момента от тази възможност са се възползвали само 159 сгради – 39 училища и детски градини, 7 болници, 41 административни сгради и 72 жилищни сгради. Заявките се подават в обслужващия топлорайон и се изпълнява в рамките на един работен ден.

Прилагането на тази процедура е изцяло в полза на клиентите и чрез нея се избягва възможността за спиране на отоплението в съответната сграда по еднолично решение и без знанието и съгласието на етажната собственост. От днес мартенските сметките за парно и топла вода са на разположение на столичани на Интернет страницата на дружеството – www.toplo.bg и в касите на компанията.

Според данните на изчислителния център на “Топлофикация София” потреблението на топлинна енергия в столицата е било по-високо от обичайното за март заради ниските температури. По информация на НИМХ към БАН средномесечната температира е 4,6 С ̊./ за сравнение през март 2014г. средно месечната температура е била +8,3 градуса.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки