Спират от движение старите тролейбуси във Варна

OFFNews 19 март 2015 в 17:47 2168 0

Тролеят, който се запали вчера на Аспаруховия мост

Старите тролейбуси във Варна ще бъдат спрени от движение от утре, съобщиха от „Градски транспорт“ ЕАД.

Това се случва по нареждане на кмета Иван Портних, а причината е вчерашният инцидент, при който тролейбус се подпали на Аспаруховия мост.

„Като община направихме всичко необходимо Варна да получи 100 нови превозни средства за градския си транспорт - 70 автобуса и 30 тролейбуса. Те покриват изцяло съществуващите линии, затова препоръчах на ръководството на „Градски транспорт“ обслужването на всички тролейни трасета да бъдат изпълнявани от новите машини“, заяви Иван Портних.

Той припомни, че част от старите тролейбуси вече са продадени на други общини, а доставката на новите е дала възможност за възстановяване на две тролейни линии в града.

„Важно е максимално бързо да бъде приета и новата транспортна схема на Варна, за да има по-ефективна експлоатация и на новите автобуси и цялата старата техника да остане трайно в депата“, допълни Иван Портних.

Кметът изказа благодарност на шофьора на авариралия тролей Динко Динков и на кондуктора Ивайло Йорданов, които са реагирали бързо и професионално при инцидента и успешно са евакуирали пътниците.

Двамата служители на „Градски транспорт“ ще бъдат наградени.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови