Спаси София: Протестът на градския транспорт е менте на ГЕРБ

OFFNews 17 май 2022 в 18:53 5351 2

тролей
Спаси София излезе с декларация срещу насрочения за утре протест на транспортните фирми в София.

Спаси София обяви насрочения за утре протест на транспортните дружества в столицата за инсценировка на "умели кукловоди", на които изобщо не им пука за работещите в сектора. 

В своя декларация от неправителствената организация посочват, че планираната акция е организирана от активисти на ГЕРБ, които са основните виновници за плачевното състояние на градския транспорт в столицата.

От Спаси София призовават за незабавната оставка на всички управители на столичните транспортни дружества - Димитър Дилчев, Слав Монов, Евгений Ганчев, Стоян Братоев, както и за оставката на зам.-кмета по транспорт Кристиан Кръстев. 

Ето и текста на цялата декларация на Спаси София:

ДЕКЛАРАЦИЯ
на “Спаси София”
по повод протеста на служителите на транспортните дружества на територията на Столична община на 18 май, 2022 г.

“И дойдоха времена нелепи, в които крадци управляват слепи.”
Радой Ралин

Уважаеми служители на общинските транспортни дружества, “Спаси София” защитава всяко независимо участие на гражданите във функционирането на институциите като коректив на порочни и корупционни практики. Ние винаги сме ценили вашата огромна роля за нормалното функциониране на живота в столицата и сме заставали зад вас и вашите права за достойни условия на труд, заплащане и почивка.

Днес обаче вие не протестирате, за да защитите своите права!

Протестират умели кукловоди, които са готови да ви хвърлят пред гумите на превозните средства, които управлявате, за да спечелят политически битки, от които победители няма да има. Това са същите онези хора, които обезкървиха цялата система на градския транспорт и превърнаха служителите и гражданите в заложници на техните интереси.

Виновниците са ясни и се обръщаме към тях.

Уважаеми синдикати-ГЕРБ:

Къде бяхте 15 години и защо не протестирахте срещу системната разруха в градския транспорт, довела до спад на пътниците, опасни условия на труд и двойно повишаване на моторизацията в града?

Къде бяхте 15 години, в които пътната инфраструктура на столицата се разпада и коства живота на десетки граждани?
Къде в крайна сметка отидоха милиардите, които трябваше да подобрят градския транспорт и живота в София?

Уважаеми служители на общинските транспортни дружества,

Благодарим ви за отговорната работа, въпреки всички нечовешки условия, на които ви подлага общинската администрация! Ние заставаме зад вашите искания, но пътят, по който можем да постигнем справедливост, е друг.
„Спаси София” призовава за незабавната оставка на всички управители на столичните транспортни дружества - Димитър Дилчев, Слав Монов, Евгений Ганчев, Стоян Братоев - и за оставката на зам.-кмета по транспорт Кристиан Кръстев. Столицата се нуждае от компетентни хора, които да работят за доброто на нейните граждани, а не да пълнят партийните каси!

Благодарим на всички столичани, че разпознават добрите от лошите, честните служители на градския транспорт от корумпираните началници и синдикални лидери, и са съпричастни към исканията за справедливост.
Нека не позволяваме на кукловодите да реализират користните си планове и да всяват хаос и напрежение между гражданите на София!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10298

4

AntiZ

17.05 2022 в 21:08

ГЕРБ е менте!

4038

2

Moirae

17.05 2022 в 19:52

Жалко че се използват обикнонвените служители в такива политически шантажи. В икономическата политиката на ГЕРБ знаем колко няма чадъри и корупция.