Спаси София изготви жалба за Шестицата

OFFNews 16 март 2018 в 12:13 3037 0

Шаблон за жалба срещу закриването на траймвай №6 и за връщането на мотрисите по бул. Арсеналски до басейн Спартак са изготвили от неправителствената организация Спаси София.  

Жители на Лозенец вече я разпространяват сред съседи и роднини, за да защитят трамвайното трасе до квартала си. “Всеки може да намери жалбата на нашия сайт и може да я внесе лично в Столичната община на ул. Московска №33 или онлайн през виртуалното деловодство на общината в call.sofia.bg”, пояснява Борис Бонев от организацията. Той призовава всички софиянци, убедени, че София може и трябва да стане зелен, устойчив и комфортен град да попълнят и внесат жалбата. 

Маршрутът на трамвай № 6 бе променен заради строежа на метрото. 

Най-вероятно трамваят ще бъде заменен с тролейбус, така ще бъде подобрен транспортът в ж. к. "Манастирски ливади" и ще бъдат свързани трите метролъча, обясни зам.-кметът по транспорта Евгени Крусев преди дни.

Предстои експертен съвет да уточни как ще се движат трамваите, тролеите и колите в района на Петте кьошета. Заради предстоящия ремонт пред сградата на Районния съд и тунела под НДК трамваи № 6 и 1 най-вероятно ще бъдат заменени от автобуси. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!