Социалната ангажираност е в основата на Е-Академия на издателство Клет България

Симона Стилиянова, съосновател на стартъпа Основа, разказва за устойчивия начин на живот в поредицата от тематични срещи на инициативата Е-академия

OFFNews 17 ноември 2022 в 16:45 804 0

Симона Стилиянова
Симона Стилиянова.

На 24.11. от 17:30 часа предстои втората среща от специалното издание на инициативата Е-академия, в което обръщаме внимание на природосъобразните решения, които всеки от нас може да припознае.

Този път гост-лектор ще бъде Симона Стилиянова, съосновател на стартъпа Основа, който помага на бизнеса да функционира по-екологично като изготвят анализ на моментното състояние на компанията и план с конкретни инструменти и подходящи партньори за реализацията му. Автор е и на блога Zero Waste Sofia, които цели да покаже, че забързаното градско ежедневие може да бъде устойчиво без много усилия. По време на лекцията участниците ще се запознаят с актуалните данни относно климатичните промени. Повече информация ще можете да получите по време на срещата, като всички желаещи да се включат могат да се регистрират тук.

“Осъзнатото и отговорно потребление на природните ресурси е в основата на справянето с проблемите, пред които сме изправени. Промяната в нагласите ни е ключова, за да бъдем активни граждани и да не пренебрегваме значими теми като климатичните промени, които всеки от нас започва да усеща. Радвам се, че ще имам страхотната възможност да говоря с една от най-важните общности у нас - учителите - хората, които изграждат личности и променят нагласи“, споделя Симона Стилиянова.

Симона създава редица зелени инициативи като платформата Чешмите в България, отличена в конкурса на ЕК за социални иновации. Работи с български и международни компании за ефективно намаляване на парниковите им емисии и ангажиране на всички заинтересовани страни за устойчива промяна. Сред признанията за работата ѝ са отличията в класации като Forbes 30 под 30, списъкът на иноваторите в сферата на климата за Централна и Източна Европа от Ashoka Global и EIT Climate KIC CEE.

По време на лекцията Симона е подготвила идеи за практически дейности, подходящи за учениците, с които по-интересен и разбираем начин да се запознаят с темата за климата и защо е важно да сме отговорни.

През този сезон на Е-академия от издателство “Клет България” се фокусираме върху устойчивите решения и продължаваме да добавяме стойност в инициативи, които помагат на учителите и общността да се развива. Повече за предстоящите ни активности можете да намерите на сайта на издателство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!