СОС ще гласува програмата за детския спорт, 900 000 лв. за проекти от 17 февруари

OFFNews 08 февруари 2021 в 12:18 767 0

На предстоящото си заседание в четвъртък Столичният общински съвет ще гласува финансиране по Програма за развитие на детско-юношеския спорт за 2021-а година. 

Общият размер на програмата възлиза на 900 000 лева, а максималната стойност на финансиране на един проект е 40 000 лева. Одобрените проекти могат да бъдат свързани с Подготовка на деца и младежи от детско-юношеската школа, Участие на детско-юношеска школа в до 3 прояви от Държавния спортен календар на съответната Национална федерация, Организиране и провеждане на спортни прояви, които не са включени в Държавния спортен календар, Участие в до 2 международни състезания, за които няма държавно финансиране, Организиране на кампании за приобщаване на деца и младежи в спортни дейности, Материално техническо оборудване, Наеми на спортни бази и Стимулиране на треньори.

След като докладът на председателя на постоянната комисия за децата, младежта и спорта Татяна Георгиева и ресорния зам.-кмет доц. Тодор Чобанов бъде приет от СОС, ще бъде обявена процедура по набиране на проектни предложения в периода от 17-и февруари до 18-и март. През април ще станат ясни спечелилите финансиране проекти.

В последните 8 години в изпълнение на Стратегията за развитие на физическото възпитание и спорта на СО са финансирани с над 2 млн. лева 812 проекта, които са обхванали близо 183 хиляди участници.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!