СОС ще гласува 900 000 лева за детско-юношески спортни школи

OFFNews 05 април 2023 в 07:32 435 0

СОС

Снимка Александра Маркарян/OFFNews

СОС ще гласува максимална стойност на един проект до 40 000 лв.

Столичният общински съвет ще гласува утре правила за реализиране на Подпрограма за развитие на детско – юношеския спорт за 2023 г. и обявяване на сесия за набиране на проектни предложения през тази година.

Инициативата е насочена за подпомагане дейността на детско-юношеските школи на спортните клубове, със седалище и развиващи дейност на територията на Столична община, членове на лицензирани спортни федерации, развиващи олимпийски спортове.

Предвидените средства от общинския бюджет са в размер на 900 000 лв. , като максимална стойност за финансиране на един проект е до 40 000 лв.

Кандидатите могат да бъдат спортни клубове, регистрирани за осъществяване на общественополезна дейност и членове на лицензирани спортни федерации, развиващи олимпийски спортове. Те трябва да представят проектното предложение до 11-и май в деловодството на Столичната община, което да включва информация за спортния клуб, конкретни цели, обхват и целева група, график и срок за изпълнение на проекта, очаквани резултати, измерими показатели, както и брой участници.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!