СОС отпуска помощ на семейството в Нови Искър, в чиято спалня се вряза кола

OFFNews 20 януари 2023 в 14:30 1231 1

Георги Георгиев

Снимка БГНЕС/архив

Председателят на СОС Георги Георгиев

Столичният общински съвет ще разгледа доклад на предстоящото си заседание в четвъртък за отпускане на еднократна безвъзмездна парична помощ за възстановяване на имота, в който се вряза лек автомобил на 5 януари в район Нови Искър. помощ, 

Предложението на председателя на СОС Георги Георгиев и съветниците Диян Стаматов и Иван Таков е изготвено на база на извършена експертна оценка за нанесените материални щети след инцидента. „Радвам се, че успях да обединя колегите си от различни политически групи в съвета и по този въпрос.“, коментира Георгиев.

Шефът на градския парламент, заедно с районния кмет Даниела Райчева и инж. Димитър Петров от дирекция „Управление и анализ на трафика“ направиха оглед на мястото на инцидента, който се случи на пътя за Своге и е част от републиканската пътна мрежа и с изключително интензивен трафик.

Тротоарът и трасето пред дома на пострадалото семейство ще бъдат обезопасени, защото къщата е много близо до уличното платно, в резултат на което, всъщност е много по-опасно да се повторят такива инциденти. Ще бъде поставена нова повдигната пешеходна пътека, така че шофьорите принудително да намаляват скоростта, защото очевидно по тази кратка отсечка има големи ускорения. Възложили сме да започне пълно обследване на пътното платно през целия град, така че жителите на Нови Искър да бъдат спокойни, обясни Георги Георгиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-529

1

6екеr4о

20.01 2023 в 16:18

Столична администрация многократно, системно и безвъзмездно е помагала на пострадали, на тежко болни, както и за реставрация и/или строеж на църкви, включително на Арменската апостолическа църква, с която каноничното общение е винаги е било доста затруднено, поради причини, залегнали преди много векове, но чест прави на администрацията, че това никога не е било афиширано публично!
 
X

Да помогнем на украинските деца!