Софийският университет започва кандидатстудентската си кампания

OFFNews 17 февруари 2020 в 07:00 1876 0

Днес Софийският университет започва кандидатстудентската си кампания за прием за учебната 2020/2021 г.

От 17 февруари се приемат заявления за кандидатстване в предварителната и редовната приемна сесия. За първата крайният срок за заявленията е 13 март, а за втората - 29 май.

Документът може да се подаде онлайн на адреса на СУ (https://online.uni-sofia.bg), на място в Ректората на Софийския университет или в бюрата на фирмите в страната.

Таксата за явяване на един изпит е 30 лв.

Изпитите от първата сесия са в неделните дни в периода 22 март - 26 април, а тези от втората - в съботните и неделните дни от 7 до 28 юни.

Документи за класиране се подават от 15 до 27 юни.

Първото класиране излиза на 7 юли, второто - на 14 юли, а третото - на 21 юли.

Пет от всички 118 специалности не използват оценките от матурите вместо изпит: "Право", "Медицина" и "Фармация", "Журналистика" и "Връзки с обществеността". За специалността "Книгоиздаване" приемът е по избор - или с изпит по журналистика (писмен) и журналистика (устен), или с оценките от матурите по български език и литература; история и цивилизация; философски цикъл или чужд език.

На 18 февруари започва участието на СУ в традиционната кандидатстудентска борса. До 28 март потенциалните кандидати в София, Пловдив, Монтана, Велико Търново, Добрич, Варна, Бургас, Хасково и Стара Загора ще могат да се запознаят със специалностите и начина за кандидатстване.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!