Quantcast

Софийският щаб: 38 пациенти с коронавирус се лекуват в общинските болници

Съставени са 55 акта за неносене на маска, 9 предупредителни протокола и 1 полицейско разпореждане

OFFNews Последна промяна на 19 октомври 2020 в 17:00 806 0

38 пациенти се лекуват в общински болници с отделения за болни от COVID-19. Лечебните заведения са Първа, Втора и Пета МБАЛ, съобщиха от Столична община.

Днес кметът на София Йорданка Фандъкова проведе заседание на Софийския оперативен щаб. Разпоредено е засилване на проверките за спазване на противоепидемичните мерки на обществени места. Засилва контролът в търговските обекти и градския транспорт на София.

Служители на Столичен инспекторат, заедно с районите полицейски управления, проверяват за носенето на маски, спазване на дистанция и извършване на дезинфекция в магазини. Само за събота и неделя екипите са проверили 643 търговски обекта, на част от които са дадени предписания за недопускане струпването на хора в магазините и влизането на клиенти без предпазни средства, посочват от общината.

Екипите на общинска полиция, съвместно с Центъра за градска мобилност, продължават проверки в наземния градски транспорт и метрото. По настояване на кмета на София СДВР увеличават екипите, които ще съдействат за извършването на проверки в градския транспорт.

През последната седмица в градския транспорт за неносене на маски са съставени 55 акта по Закона за здравето, 9 предупредителни протокола и 1 полицейско разпореждане.

Дирекция "Образование" е в постоянна връзка с директорите на детски градини и училища, изисква се информация за състоянието на персонала и децата. Много важно, освен дезинфекцията на помещенията е и спазването на сутрешния филтър и разделянето на потоците.

Периодично се извършва проверки в столичните детски градини, ясли, училища и социални домове, като през миналата седмица са проверени общо над 30, отбелязват от общината.

Продължава извършването на ежедневна дезинфекция на спирките на градския транспорт, както и на превозните средства. По график се дезинфекцират пешеходните подлези и съдовете за смет.

Столична община поддържа логистичен център, в който осигурява наличности от препарати за дезинфекция и защитни средства. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !