"Софийска вода" включи и МВР в борбата срещу ромите длъжници от "Факултета"

Александра Маркарян 16 декември 2013 в 15:17 5124 15

Жител на
Жител на "Факултета" обяснява защо трябва да има вода, независимо дали плаща сметки или не. Кадър: bTV

 

"Софийска вода" сигнализира вътрешния министър Цветлин Йовчев за нападение от роми от столичния кв. "Факултета" над служители на дружеството при опит да бъде спряна водата.

Роми от "Факултета" не са плащали вода от 20-30 години. Твърдят, че не са получавали сметки и че нямат никаква вина, че водопроводът е незаконен.

Скандалът се разрази на 10 декември, когато служители се опитали да прекъснат незаконната водопроводна връзка.

Тогава живущите са направили опит за саморазправа със служителите на компанията, пишат от "Софийска вода".

"По време на изпълнение на служебните си задължения при експлоатация и прекъсване на водопроводната мрежа има случаи, при които е застрашена сигурността и живота на служителите и техниката на „Софийска вода“ АД“, се казва в писмото.

Чрез него компанията търси съдействие от органите на реда за обезпечаване на обществения ред и сигурност, за да не се стига до нежелателни инциденти.

"Като клиентски ориентирана компания „Софийска вода“ не може да си позволи неравнопоставено отношение към своите клиенти. В тази връзка дружеството счита за недопустимо толерирането на кражби на вода и ще направи всичко възможно в рамките на закона тези практики да бъдат ограничени, за което са нужни усилията на всички заинтересовани институции", пишат от дружеството.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!