Софийска вода продължава изграждането на канализация в Горубляне

OFFNews Последна промяна на 17 август 2017 в 15:30 1335 0

„Софийска вода“ АД започна нов етап в израждането на канализацията на квартал „Горубляне“.

Строителните дейности ще се реализират по ул. „Искър“, от ул. „Деян Попов“ до ул. „Хан Аспарух“, включително ул. „Хан Аспарух“ от ул. „Искър“ до ул. „Крайречна“. Проектът е на стойност 1 050 000 лева и се очаква да бъде завършен към средата на януари 2018 г., съобщиха от компанията. 

Тогава ще завърши и започналият по-рано тази година етап на стойност 1 980 000 лева, който обхваща следните улици: ул. „Висока ела“, ул. „Георги Зоев“, в участъка от ул. „Искър“ до бул. „Самоковско шосе“, ул. „Боте Бърборков“, в участъка от ул. „Георги Зоев“ до ул. „Деян Попов“, ул. „Деян Попов“, ул. „Манол Велев“ и ул. „Шамако“.
В квартала, през последните години, „Софийска вода“ АД, част от „Веолия“, инвестира в изграждането на нови канали и подмяна на старите и амортизирани етернитови водопроводи.

През 2016 г. бе изграден отливен канал на стойност 1 400 000 лева. Той е с дължина 375 метра, изграден е от стоманобетон и отвежда към река Искър прелелите при дъжд водни количества. Реализацията на отливния канал облекчи значително работата на канализационната система на кв. „Горубляне“, в това число и на съществуващата помпена станция, намали риска от наводняване на имотите, разположени на изток от бул. „Самоковско шосе“.

Доказателство за това е, че въпреки обилните дъждове през последната седмица, от живущите в квартал „Горубляне“ не е постъпвал сигнал за наводнен имот или проблеми с канализацията, което в минали години се случваше многократно, съобщават от компанията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови