София Тех Парк предоставя помощ и места за настаняване на бежанците от Украйна

ББР подпомага с 50 хил. лв. кампанията на БЧК за пострадалите от конфликта в Украйна

OFFNews 04 март 2022 в 14:45 1800 0

София Тех Парк предоставя безвъзмездно помощ, места за настаняване и съдействие за осигуряване на работни места на бягащите от войната граждани на Украйна, съобщиха оттам.

В Park Hostel на научно-технологичния парк вече са настанени четирима украински граждани.

Хостелът предлага възможност за настаняване в двойни, единични стаи и апартамент на общо до 15 човека, като стаите са напълно оборудвани и обзаведени. Ще бъдат осигурени храна и други стоки от първа необходимост.

Екипът на София Тех Парк е в готовност да предостави подходящи помещения за още около 100 места за настаняване на граждани на Украйна в друга сграда на територията на парка. При необходимост те ще бъдат оборудвани и обзаведени, като за целта се предприемат координационни действия с Министерство на отбраната и Българския червен кръст.

Дружеството ще предостави и съдействие на украинските граждани за намиране на работни места чрез мрежата си от партньори от иновативната екосистема в България.

София Тех Парк работи и по създаване на учебни зали, където при необходимост да бъде организиран учебен процес за децата от украинските семейства, които бъдат настанени на територията на научно-технологичния парк.

Българската банка за развитие ще подпомогне кампанията на Българския Червен кръст и неговата хуманитарна мисия с 50 хил. лв., с които ще бъдат подкрепени бежанците от военния конфликт в Украйна, съобщиха от ББР.

Дарените средства ще бъдат насочени основно за покриването на разходи за пребиваване у нас на потърсилите убежище, голяма част от които са майки с деца и възрастни хора.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови