София си има ново ромско гето, краде ток от светофара

ОFFNews 30 август 2016 в 21:03 12504 5

Снимка bTV

Една от постройките в гетото.

София си има ново ромско гето, настанено край Околовръстно шосе, съобщи bTV. Жителите му - 35 на брой - са изгонени от предния си дом, също гето, от общината преди 2 месеца.

Няколкото колиби са изградени от картон, дърво и всякакви други отпадъци. Част от обитателите признават, че имат големи къщи из селата, но там няма препитание.

„Пак ще си ги вдигаме колибите, защото на село е голям глад. А и на село няма какво да се прави, нямаме земи, не гледаме животни. Какво ще правим в селата? Ще ходим да крадем желязо и да ни тикнат в затвора ли?”, разказва един от обитателите новото гето, 22-годишният Георги Димитров.

От телевизията отбелязват, че на село може да нямат животни, но в София си имат - зайци, кокошки, коне. Това е така, защото ромите си "беряли" желязо, пластмаса и т.н., с които да изхранват себе си животните. Самият Георги обяснява, че работи тук – „като 99”, но не влиза в подробности какво точно означава това. Като цяло не е ясно какво работят и останалите хора тук.

Селцето има агрегат, но ток си набавяли и от близкия рекламен билборд и светофар. Наскоро обаче някой им откраднал кабела, вързан за билборда.

Според кмета на район „Студентски” Димитър Делчев, проблемите с подобни импровизирани поселища са много чести. В много случаи се оказва, че някое незаконно поселище е разтурено, но неговите обитатели съвсем скоро се появяват отново наблизо.

Сегашната акция е вече 23-тата. Предстои да се извърши една и в началото на септември, както и още една през ноември.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15614

5

OTBPAT

31.08 2016 в 10:16

Става ми едно топло (като от безплатен ток) четейки за бъдещите данъкоплатци, които ще се плащат за пенсията ми... примерно :)))

11925

4

FeldMarschal

31.08 2016 в 08:55

Тия са като исляма - и след 2000 години пак ще са скотове и няма да са прогресирали. Ограбили са каквото има в селата си и сега идват към големия град. Като скорци дето изпепеляват всичко по пътя.

12830

3

Traian Savov

30.08 2016 в 22:54

Наскоро обаче някой им откраднал кабела, вързан за билборда.

кфо да кажа мноу съа кражда у таз държааа брат мии ни мое малко бакър да остайш на пътиа

29585

2

Izalina

30.08 2016 в 22:19

Не издържам.

Нямаше ли сериозно търсене на ел.техници и строителни бачкери на борсата?
Е ги, у гетото. От профи нагоре. Не им придиряйте за кетапи. За малко ще бачкат.

Ми къ. Тоа зоопарк трябва да яде.

Отърване ням-ма!