София се готви да затвори за коли преките на Витошка

OFFNews 16 юни 2014 в 19:38 13185 11

Снимка Архив

пешеходната зона на бул. "Витоша"

Столичната община обмисля да спре движението по преките на бул. "Витоша" в пешеходната част на булеварда.

Според общината по този начин ще бъдат избегнати инциденти, подобни на този от Стара Загора. Преди две седмици в пешеходна зона в Стара Загора джип уби четиригодишно дете, съобщава "Дарик".

Движението ще се ограничава чрез автоматични колчета, като живеещите в района, както и служителите на полицията, пожарната и бърза помощ ще разполагат с карти, благодарение на които колчетата ще се прибират в земята.

Подобна система имаше преди време на ул. „Граф Игнатиев".

Откакто на Витошка са поставени четирите камери за видеонаблюдение има 9 снимки, доказващи нарушение на забраната за навлизане на автомобили в пешеходната част, споделя шефът на Дирекция „Обществен ред и сигурност" в Столичната община Красимир Димитров.

Той обяснява, че идеята е за сега да се затвори само ремонтираната част, като живеещите в района ще имат 2-3 часа, в които да могат да влизат - сутрешно време задължително.

Димитров допълни, че има промени и в правилата за зареждане на търговските обекти на Витошка.

"До сега, автомобилите, които превозват стока в специално определения час между 15:00 и 16:00 часа имаха право да влизат в пешеходната част. Вече ще спират извън тази част, а зареждането ще се осъществява пеша", допълни той, като предупреди, че служител на Дирекция „Обществен ред и сигурност" следи и за спазването на това правило всеки ден. 

Специална работна група мисли и за промяна на правилата при влизане на автомобили в Борисовата градина.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!